• Yüksək təzyiqdən əziyyət çəkənlər üçün faydalı qidalar

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 628

Tarix : 9.05.2017, 09:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Bağırsaqların normal mikroflorası insanın sağlamlığında çox böyük rol oynayır - immuniteti yüsək səviyyədə saxlamağa kömək edir, həzm sistemi xəstəliklərindən qoruyur, xərçəngin qarşısını alır, orqanizmi cavanlaşdırır və s.
Yeni araşdırmalardan biri göstərib ki, stress və depressiyadan əziyyət çəkən insanlarda bağırsqların mikroflorası pozulmuş olur və mikrofloranın normallaşması bu insanların vəziyyətinə çox müsbət təsir edir.
Daha bir müasir araşdırma zamanı aşkar olunub ki, yüksək təzyiqdən əziyyət çəkən insanlarda mikrofloranın yaxşılaşması təzyiqin tənzimlənməsində çox böyük rol oynayır. Bu səbəbdən yüksək təzyiqdən əziyyət çəkirsinizsə, qidalanmanızda daim pro- və prebiotiklərlə zəngin olan qidalar olmalıdır. Pro- və prebiotiklər bağırsaqların normal mikroflorasını bərpa edir və qoruyur.

Probiotiklərlə zəngin olan qidalar:
- süd məhsulları (xüsusilə kefir, qatıq, kəsmik, yoqurt)
- duzlu kələm ("molokan" kələmi)
Prebiotiklərlə zəngin olan qidalar:
- tərəvəzlər (xüsusilə çuğundur, kök, istənilən kələm növləri, soğan)
- göyərtilər
- meyvələr (xüsusilə alma, banan, qavalı, ərik, əncir)

Etiketlər: zəngin, əziyyət, qidalar, xüsusilə, kələm, qoruyur, yüksək, mikrofloranın, təzyiqdən, mikroflorası, normal, insanlarda, çəkən, oynayır, böyük, Probiotiklərlə, məhsulları, olmalıdır, prebiotiklərlə, qidalanmanızda
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica