• Qızartma yeməklər həqiqətən zərərlidirmi?

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 168

Tarix : 30-06-2017, 16:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


“Qızartma zərərlidir” sözünü yəqin ki, daha əvvəl hamınız eşitmisiniz. Son illərdə səhv qidalanmanın gətirdiyi sağlamlıq problemlərinin başında beyin şişi, lenfoma kimi xəstəliklər gəlməkdədir və bu xəstəliklərdə normaldan üç qat çox artım olduğu müəyyən edilmişdir.

Yediyimiz qızartmalarda bir dəfə istifadə edildikdən sonra atılmalı olan yağ dəfələrlə istifadə olunur və birbaşa kanseriogenə çevrilir. Uşaqları və yeniyetmələri zəhərləyir. Bu səbəblə də xərçəng riski uşaqlıqdan etibarən artmağa başlayır. Sağlamlıq baxımından çox tövsiyə edilməyən kartof qızartması xüsusilə kilo problemi olanların uzaq dayanması lazım olan bir qidadır. Yalnız kartof yox, badımcan qızartması, bibər qızartması da zərərlidir. Xüsusilə badımcan çox yağ çəkir.

Qızartmaların çox yeyilməsi köklük, damar sərtliyi və bədəndə iltihabi xəstəliklərə gətirib çıxarmaqdadır. Belə qidalar başda qida zəhərlənməsi olmaqla, baş gicəllənməsi, qarın ağrısı, ishal və qusmağa yol aça biləcək zərərlər başda olmaqla mədə turşu tarazlığının yox olmasına səbəb ola bilməkdədir. Bu səbəblə qızartmalardan imtina etməliyik.
Etiketlər: qızartması, olmaqla, başda, səbəblə, istifadə, badımcan, kartof, xüsusilə, Qızartmaların, problemi, yeyilməsi, köklük, sərtliyi, damar, çəkir, Xüsusilə, olanların, qidadır, lazım, Yalnız
BİZİ İZLƏYİN