• İnsan orqanizminə xeyirli olan qida növü

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2362

Tarix : 1.01.2018, 14:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Mütəxəssislər soyutma qidaları məsləhət görürlər.

Türkiyə və bir sıra xarici ölkə alimləri 120 dərəcə istilik altında bişirilən və qızardılan qidalarda xərçəng şişinə yol aça bilən akrilamid maddəsinin formalaşdığını müəyyənləşdiriblər. 120 dərəcədən az temperaturda bişirilən qidaların daha xeyirli olduğunu qeyd edirlər.

Akrilamidin daha çox tərkibində nişasta olan çörək, kartof qızartması və digər qənnadı məmulatlarında daha çox olduğu bildirilir və bu cür qidaları nisbətən aşağı temperaturda tədricən bişirməyi məsləhət görürlər.

Beləliklə suda pörtülmüş qidaların insan orqanizmi üçün daha xeyirlidir!


Etiketlər: bişirilən, temperaturda, görürlər, qidaların, qidaları, məsləhət, digər, məmulatlarında, qızartması, qənnadı, kartof, tərkibində, nişasta, çörək, olduğu, nisbətən, pörtülmüş, insan, orqanizmi, xeyirlidir
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN