• Zoğallı plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6345

Tarix : 17.01.2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Plov üçün:
3 st uzun düyü,
1 st zoğal,
zəfəran,
su,
duz

Qazmaq üçün:
yumurta,
qatıq,
kərə yağı,
un,
duz

Hazırlanması:
Plov üçün düyünü əvvəlcədən isladıb, 6-7 saat suda saxlayırıq. Qaynanmış suya duz və islatdığımız düyünü əlavə edib, bişiririk. Düyü bişdikdən sonra aşsüzəndən süzürük. Qazmaq üçün qeyd olunmuş ərzaqlardan xəmir yoğururuq. Xəmiri qazanın dibinə yayıb, yağlayırıq. Düyünü qazana töküb, üzərində yağ gəzdiririk. Zoğalları qazana əlavə edib, qarışdırırıq və 1 saatlıq dəmə qoyuruq. Servis edən zaman qazmaqları istənilən formada kəsib plovun üzərinə yerləşdiririk. *Qeyd. Zövqə görə ayrıca kişmiş, qaysı və şabalıd bişirib, plovun üstünə əlavə etmək olar.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, düyünü, plovun, qazana, Qazmaq, Servis, zaman, qazmaqları, istənilən, qarışdırırıq, gəzdiririk, üzərində, Zoğalları, formada, saatlıq, qoyuruq, üzərinə, şabalıd, bişirib, üstünə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN