• Türk mantısı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8 491

Tarix : 3-02-2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
Xəmir üçün:
2 st. un
1 yumurta
1/2 st. su
duz

İçlik:
150 qr. ət (çəkilmiş)
1 baş soğan (çəkilmiş)
duz
istiot
zövgə görə pul bibər

Üstü üçün:
qatıq
sarımsaq

Sous üçün:
2 x.q. kərə yağı
1 x.q. günəbaxan yağı
1 x.q. tomat pastası
1/2 ç.q. quru nanə
1 ç.q. paprika (şirin bibər ədviyyatı)

Hazırlanması:
Eyni düşbərə qaydasında edilir. Yalnız başka cür bükülür. İki ucundan tutub ortaya gətirilir və sıxılır. Suda bişirib, süzün. Boşqaba töküb sarımsaqlı qatığı üstə tökün.
Sousu bişirin. Kərə yağını tavada əridib günəbaxan yağ əlavə edin. Yağlar qızanda içinə nanə, paprika, tomat əlavə edib qızardın. Ən sonda mantının üstünə tökün.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: günəbaxan, tomat, paprika, tökün, bibər, əlavə, çəkilmiş, sarımsaqlı, qatığı, üstünə, Sousu, töküb, bişirib, süzün, Boşqaba, bişirin, tavada, Yağlar, qızanda, qızardın
BİZİ İZLƏYİN