• Sobada quzu bud resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9 424

Tarix : 14-08-2017, 16:30

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 ədəd bütün quzu bud

Marine üçün:
1 ÇK keşniş tozu
1 ÇK sarımsaq tozu
duz
qara bibər
1 ÇK kimyon
1 ÇK qırmızı toz bibər
1/2 ÇK toz darçın
1 limonun rəndələnilmiş qabığı və suyu
1/2 SB zeytunyağı

Hazırlanması:
Marinasyon üçün bütün vəsaitləri birləşdirin və ən az 6 saat əti istirahət etdirin. Daha sonra ətinizin yayvan bir soba qabına alın. Üzərinə bıçaqla kəsiklər atın və hazırladığınız ədviyyatlı qarışıqdan bir fırça köməyiylə ətin hər yerinə sürtün. Soyuducuda iki saat qədər istirahət etdirin. Üzərini yağlı kağız ilə bağıayıb əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobada ət yumşalmağa başlayana qədər təxminən 40-45 dəqiqə bişirin. Yağlı kağızı açıb üzəri qızarana qədər 15 dəqiqə daha bişirib sobadan alın.

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, bibər, dəqiqə, etdirin, bütün, istirahət, əvvəldən, isidilmiş, bağıayıb, Üzərini, sürtün, yerinə, Soyuducuda, dərəcə, yağlı, kağız, yumşalmağa, qızarana, üzəri, bişirib
BİZİ İZLƏYİN