• Bodrum kababı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17731

Tarix : 15.12.2016, 08:05

Bölmə : Quru yeməklər, Kabablar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi
6 ədəd kartof
750 qr. uzunsov döyülmüş doğranmış ətlər
1 yemək qaşığı kərə yağı
2 yemək qaşığı zeytunyağı
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 şirin qaşığı bibər pastası
1 soğan
Duz, istiot, kəklikotu
1.5 su stəkanı isti su

Ətin yumşalması üçün sousu:
2 yemək qaşığı duru yağ
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı soda
2 diş rəndələnmiş sarımsaq
1 çay qaşığı qara bibər

Üzəri üçün:
500 qr. süzmə qatıq
1 diş sarımsaq
Doğranmış cəfəri

Hazırlanması:
Ətlərinizi incə uzun şəkildə doğrayın, sousda isladın və ən az 6 saat sousda yumşalana qədər saxlayın.
Kartoflarımızı soyub, kibrit çöpü şəkildə doğrayın. Sonrada duzlu suda isladın.
Qatığımızı 1 qəhvə fincanı su ilə çırpın və içinə sarmısağını əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.
Yumşalmış olan ətlərinizi yaxşıca süzün, kərəyağını və zeytun yağı dayaz bir tavaya qoyun, yaxşıca isinincə içinə ətləri əlavə edin və suyunu verməsinə icazə vermədən yüksək atəşdə qovurun.
Qovrulan ətlərinizə incə doğranmış soğanı əlavə edin və təkrar yaxşıca qovurun.
Daha sonrada tomatlarını və ədviyyatlarını əlavə edib, təkrar qarışdırın.
5 dəqiqə beləcə bişirdikdən, sonrada 1,5 stəkan isti suyunuzu əlavə edib,
ətlərinizi qısıq atəşdə, yaxşıca bişməyə buraxın.
Ətləriniz bişincə və suyunu çəkib yağına təkrar minincə, ocağı bağlayın.
(1,5 stəkan isti su adətən çatır, amma ətinizin bişməsinə görə bir az daha əlavəliyə bilərik.)
Ətlerimiz servis üçün hazırdı. Kibrit çöpü böyüklüyündə doğradığınız kartofları sudan çıxarın, yaxşıca süzün və kağız dəsmalın arasında yaxşıca qurulayın sonrada bol duru yağda xırtıldayana qədər qızardın. İndi artıq bütün ərzaqlarımız hazırdı. Genişcə bir servis qabına əvvəl kartofları, sonrada üzərinə qatığımızı qoyun, onun üzərinədə ətlərinizi qoyub, ən üstünə incə qıyılmış cəfərilərimizi səpin və heç gözlətmədən isti isti servis edin. Bu yeməyi hazırlayarkən servisi hazırladıqdan dərhal sonra isti olaraq qoymağa diqqət yetirin, yoxsa kartoflarımız yumşalar, xırtıldayan olmaz və yeməyiniz istədiyiniz ləzzətdə olmaz.

Nuş olsun!
Etiketlər: «Duru», yaxşıca, qaşığı, əlavə, sonrada, yemək, stəkanı, təkrar, servis, ətlərinizi, hazırdı, qoyun, sarımsaq, kartofları, doğrayın, şəkildə, qovurun, süzün, isladın, stəkan, pastası
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN