Tərkibi:3 iri yerkökü
3 iri baş soğan
1 şirin bibər
2 pomidor (bunsuz da olar)
2 st. düyü
700 q toyuq əti
2 ovuc zirinc
duz
bitki yağı
dəfnə yarpağı
Hazırlanması:Soğanı xırda doğrayıb, yerkökünü sürtgəcdən keçirin (ya da saman kimi doğrayın). Dərin tavada əvvəlcə soğanı, sonra yerkökünü yağda qovurun. Soğan qızılı rəng alanda doğranmış toyuq ətini əlavə edin. Orta itilikdə odda 15 dəqiqə qovurun.
Xırda doğranmış bibər və pomidorları əlavə edin. Duz, istiot vurun, zirinci əlavə edin. Daha 5 dəqiqə qovurun.
Bir neçə dəfə soyuq suda yuyulmuş düyünü tavaya əlavə edin, amma qarışdırmayın. Düyünün üstünə 2 sm çıxanadək isti su əlavə edin. Azca duz vurun. Tavanın qapağını örtün, vam odda 15-20 dəqiqə, düyü suyu çəkənəcən bişirin.
Sarımsağı əzin. Düyü suyu çəkəndən sonra plovun üstünə səpin, tavanın qapağını örtüb daha 5 dəqiqə dəmləyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, qovurun, üstünə, sonra, vurun, doğranmış, qapağını, yerkökünü, toyuq, bibər, zirinci, soyuq, yuyulmuş, tavanın, örtüb, Xırda, olsun, dəmləyin, pomidorları