• Hisə verilmiş hind quşunin ətindən oladyalar gül kələmlə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 604

Tarix : 10-03-2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : barakat.az


Tərkibi:
hisə verilmiş hind quşu,
gül kələm,
soğan,
yumurta,
göyərti,
un,
ədviyyatlar qarışığı.

Hazırlanması:
1.Gül kələmi bişirmək üşün suyu qazanda odun üzərinə qoyun (2 porsiyaya 0.7-1 litr hesabı ilə)

2.Tərəvəzləri və göyərtini paketdən çıxrdın və yuyun.

3.Soğanı və göyərtini xırda doğrayın.

4.Gül kələmi güllərə bölün və azca duzlanmış suda tam hazır olmasına kimi 5-7 dəqiqə ərzində bişirin. Soyudun və xırda doğrayın. Bundan sonra kələmə doğranmış soğan və göyərtini əlavə edin. Yumurta və un əlavə edin, zövqünüzə görə duzlayın, qarışdırın.

5.Tavaya bitki yağı qataraq onu orta odda qızdırın. Kütlədən oladyalar formalaşdırın və hər tərəfdən təxminən 2-3 dəqiqə ərinzdə qızılı rəng alanadək qızardın. İstədikdə slaysları da oladyalarla birgə tavada qızdırın.

6.Hind quşu ətindən slaysları və oladyaları qaba düzün. Xama ilə birgə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: göyərtini, kələmi, birgə, xırda, əlavə, dəqiqə, soğan, doğrayın, qızdırın, slaysları, qataraq, oladyalar, Kütlədən, Tavaya, Yumurta, zövqünüzə, duzlayın, qarışdırın, bitki, ərinzdə
BİZİ İZLƏYİN