• Çedder pendiri ilə bolonyeze spagettisi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 909

Tarix : 17-03-2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Makaron yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : barakat.az


Tərkibi:
dana ətindən qiymə,
qiymə,
əriştə (spagetti),
bolqar bibəri,
sous,
çedder sousu,
ədviyyat qarışığı,
soğan

Hazırlanması:
1. Bir porsiya spagetti üçün təxminən 0.7-1 litrə yaxın suyu qazana doldurub yüksək odun üzərinə qoyun.

2. Soğanı təmizləyin, xırda yarımdairələr formasında doğrayın. Bolqar bibəri yuyun və tumlarını təmizləyin və xırda-xırda doğrayın.

3. Tavanı orta odda isidin, yağ və soğan əlavə edin. Soğanı bir qədər qızılı rəng alana qədər qızardın, farşı əlavə edin və soğanla qarışdırın. Qazın odunu azaldın və qiyməni daha 10 dəqiqə əzərək bişirməyə davam edin.

4. Qaynayan suya bir çay qaşığı duz və bitki yağı əlavə edin. Spagettini suya boşaldın və bir-birinə yapışmasının qarşısını almaq üçün qarışdırın. 7-8 dəqiqə, istəyinizdən asılı olaraq 10 dəqiqə qaynadın. Vaxtaşırı yumşaqlığını yoxlayın.

5. Qiymənin üzərinə hazır sousu əlavə edin və 1-2 dəqiqə pörtün. Doğranmış bibəri və ədviyyat qarışığını əlavə edin və daha 1-2 dəqiqə pörtün. Bolonezye üçün qiymə hazırdır.

6. Spagettini süzgəcə tökün, suyunun süzülməsini gözləyin. Çəngəlin köməyilə spagettini yuva formasında burun və boşqaba qoyun.Ortasına qiyməni tökün, üzərinə pendir əlavə edin və sous da yanına qoyun.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, xırda, bibəri, qiymə, üzərinə, qoyun, Soğanı, tökün, təmizləyin, pörtün, Spagettini, qiyməni, qarışdırın, qədər, formasında, doğrayın, ədviyyat, spagetti, soğan
BİZİ İZLƏYİN