• Filette do polo resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 490

Tarix : 20-03-2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Souslar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : barakat.az


Tərkibi:
toyuq filesi,
göbələk,
qaymaq,
soğan,
Tamaşa düyüsü,
süyüd,
reyhan

Hazırlanması:
1. Qazanda suyu qaynadın, 1 litrə 1 ç.q. hesabı ilə duz əlavə edin və düyünü tökün. Düyünü qarışdırın və mütəmadi olaraq hazır olmasını yoxlayın. 10 dəqiqə ərzində bişirin. Düyü hazır olduqdan sonra süzgəcdən suyunu süzün.

2. Toyuq filesini duz və istiotla marinə edin.

3. Orta odda tavanı qızdırın, yağ əlavə edin və fileni tavaya qoyun. Fİleni qızılı rəng alanadək 3-4 dəqiqə ərzində hər tərəfdən qızardın. File hazır olduqdan sonra onu kağız salfeti sərilmiş qaba qoyun ki artıq yağı çəkilsin.

4. Göbələkləri sərbəst doğrayın və qızılı rıəng alanadək tavada 3 dəqiqə ərzində qızardın. Qaymaq əlavə edin, qarışdıraraq duzlayın və istiotlayın, odun gücünü azaldın, doğranmış şüyütü qatın və daha 1-2 dəqiqə ərzində hazırlayın.

5. Fileni boşqaba qoyun, üzərinə hazırlanmış sousu əlavə edin və düyü ilə birlikdə süfrəyə təqdim edin. Təamı reyhanlka bəzəyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: ərzində, əlavə, dəqiqə, qoyun, hazır, sonra, alanadək, olduqdan, qızardın, qızılı, doğrayın, rıəng, tavada, sərbəst, Qaymaq, çəkilsin, kağız, bəzəyin, tərəfdən, salfeti
BİZİ İZLƏYİN