Tərkibi:konservləşdirilmiş ton balığı,
spaqetti,
kaperslər,
çerri pomidorları,
sarımsaq,
parmezan pendiri,
cəfəri
Hazırlanması:1. Spaqetti üçün 1 porsa 1 litr hesabı ilə qaynamağa su qoyun. Sarımsağı təmizləyin, çerri pomidorlarını ortadan kəsin, cərəfini doğrayın.
2. Qaynayan suya 1 x.q. duz, 1 x.q. günəbaxan yağı əlavə edin və pastanı yapışmaması üçün daimi qarışdıraraq qazana tökün. Hər 2 dəqiqədən bir qarışdırın və hazır olmasına kimi 7 dəqiqədən 10 dəqiqəyədək bişirin (daha yumşaq pasta olmasını istəyirsinizsə pastanı bir qədər çox bişirin). Pasta hazır olduqdan sonra süzgəcə tökün və suyunu süzün.
3. Orta odda qızdırılmış dərin tavaya yağ və çerri pomidorlarını əlaə edin. Kapersi, sarımsaqı və əvvəlcədən çəngəl ilə yumşaldılmış tona balığını əlavə edin. 1 dəqiqə ərzində qızardın, odu söndürün, üstündən hazır pastanı əlavə edin və qarışdırın.
4. Boşqaba boşaldın və üstünə sürtgəcdən sürtülmüş parmezanı və cəfərini tökün.
Nuş olsun!
Etiketlər: çerri, tökün, hazır, pastanı, əlavə, qarışdırın, pomidorlarını, dəqiqədən, bişirin, qədər, istəyirsinizsə, qızdırılmış, dərin, süzün, suyunu, tavaya, Pasta, sonra, süzgəcə, olduqdan