• Toyuqlu gül börəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 36165

Tarix : 31.05.2014, 15:32

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Börəklər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 ədəd toyuq sinəsi
1 çay qaşığı duz
4 ədəd yuxa

Üzəri üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
2 xörək qaşığı küncüt

Sous üçün:
1,5 su stəkanı toyuq suyu
1 su stəkanı süd
1 ədəd yumurta
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay stəkanı su
2 xörək qaşığı un
5 xörək qaşığı maye yağ
125 gr marqarin

Hazırlanması:
Toyuq sinəsinə duz əlavə edib üzərini örtənə qədər su ilə qaynadın. Ayırd edib didikləyin. Maye yağda unu yüngül qovurub süd və toyuq suyunu əlavə edin. Toyuqları və qara bibəri qatın, yumurtanı əlavə edib qarışdırın. Yuxaları dördə bölüb su və marqarin qarışığı ilə yağlayın. Uc qisiminə toyuqlu içlikdən qoyub rulet şəklində bükün. Ruletləri öz ətrafında çevirib gül şəkli bükün. Qalan yuxaları da eyni şəkildə hazırlayın. Yağlanılmış soba qabına düzün. Üzərinə bir miqdar su və yumurta sarısı sürtün. 200 dərəcə əvvəldən isidilmiş sobada yaxşıca qızarana qədər bişirin.

Nuş olsun!


Etiketlər: qaşığı, yumurta, xörək, toyuq, əlavə, stəkanı, bükün, marqarin, qədər, sarısı, şəkli, çevirib, Qalan, yuxaları, şəkildə, ətrafında, olsun, qoyub, içlikdən, rulet
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN