• Kus-kuslu quzu əti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 627

Tarix : 13.08.2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)




Tərkibi:
2 stakan kus kus
300 qr. quzu əti (sümüksüz)
2 baş soğan
2 diş sarımsaq
2 kök
1/2 ç.q. paprika
1/2 ç.q. sarıkök
1/2 ç.q. darçın.
1/2 ç.q. cirə
duz
zeytun yağı
30 qr. kərə yağı

Hazırlanması:
Soğanı uzunsov doğrayırıq.Kökü yarıdan bölüb kəsirik.Sarımsağı xırda kəsirik. Hamısını zeytun yağında qızardırıq. Ayrı tavada qızğın tavada quzu ətini 3 dəq. qızardırıq və ora əlavə edirik. Ədviyyatları əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. Az xodda 10 dəq. bişiririk.
Kus kus nədir? Bərk buğda növündən əmələ gəlir, çox faydalıdır. Balaca ağ rənqdədir.
Kus kusu düzqün bişirmək lazımdır. Əsl kus kus buğda bişməlidir. Məsələn qazanda su qaynadın, kus kusu isə üsdən qoyun narın süzqəcin içinə yumuşalana kimi bişirin. Duz və kərə yağı əlavə edin.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)

Etiketlər: əlavə, qızardırıq, tavada, zeytun, buğda, kəsirik, faydalıdır, Balaca, içinə, süzqəcin, yumuşalana, gəlir, nədir, bişirin, növündən, əmələ, rənqdədir, düzqün, qazanda, qaynadın
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica