• Kartofla bişirilmiş jiqo resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11241

Tarix : 25.09.2014, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
2 kq quzu budu
4 diş sarımsaq
duz
istiot
2 ç.q. rozmarin qurusu
1,5 kq kartof
2 x.q. zeytun yağı
50 q kərə yağı
şüyüd

Hazırlanması:
Quzu budunu basdırma edin:
sarımsaq, rozmarin və zeytun yağını blenderdə qarışdırın (yaxud xırda doğrayıb həvəngdəstədə əzin). Alınan məhlulu budun üstünə sürtün. Duzlayıb-istiotlayın, üstünə ağır yük qoyub 1 saat saxlayın.

Kartofu təmizləyib, yuyub 4 yerə bölün. Kərə yağını qızdırın, xırda doğranmış sarımsaqla şüyüdü əlavə edib ocaqdan götürün. Kartofu içinə salıb qarışdırın.

Dərin siniyə folqa döşəyin. Ortasına budu, kənarlarına isə kartofu düzün, azca su əlavə edin. Folqanı üstünə çəkin (qapaq kimi kip bağlayın).

280 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin. Sonra çıxarıb folqanı açın, bıçaqla ətin üstünü çərtin, sousundan üstünə gəzdirin, sonra yenidən sobada 25 dəqiqə bişirin. Bu müddətdən sonra sobanı söndürün, amma xörəyi içində daha 15-20 dəqiqə saxlayın.

Nuş olsun!

Etiketlər: üstünə, yağını, dəqiqə, bişirin, qarışdırın, sonra, əlavə, xırda, rozmarin, saxlayın, Kartofu, sobada, sarımsaq, zeytun, dərəcə, qızdırılmış, bağlayın, Folqanı, Ortasına, döşəyin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN