• Türk üsulu cəfərili yalancı dolma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17000

Tarix : 26.09.2014, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
50 q yarpaq
2 su st. düyü
2 orta boy soğan
0,5 dəstə cəfəri
0,5 dəstə şüyüd
0,5 dəstə nanə
5 x.q. zeytun yağı
duz
istiot

Hazırlanamsı:
Düyünün üstünə qaynar su tökün. 1 saat sonra süzüb yuyun. Soğanı xırdalayın. Tavaya tökün, üzərinə çıxanadək su tökün, taxta qaşıqla qarışdırıb suyunu çəkənədək vam odda bişirin.
Cəfəri, şüyüd, nanənı xırdlalayın. Düyü, soğan, göyərti, 2 qaşıq zeytun yağı, duz, qara istiotu qarışdırın. Uzunsov dolma bükün. Dolmaların yarısına qədər qaynar su və 3 qaşıq zeytun yağı əlavə edin. Üzərinə boşqab qoyub vam odda 30-40 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: zeytun, dəstə, tökün, bişirin, soğan, qaynar, qaşıq, şüyüd, qarışdırın, Uzunsov, Cəfəri, nanənı, göyərti, dolma, istiotu, xırdlalayın, yarısına, qoyub, olsun, dəqiqə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN