• Fıstıqlı yalançı dolma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 044

Tarix : 26-09-2014, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər / Dolmalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
250 q yarpaq
1 st. düyü
6 baş soğan
1 x.q. ovulmuş quru nanə
1 x.q. şəkər tozu
2 st. su
1 limon
duz
qara istiot
0,5 st. quşüzümü
0,5 st. sidr qozası (şam fıstığı, dolmalıq fıstıq)

Hazırlanması:
Düyünü təmizləyib yuyun. Xırda doğranmış soğanı yağda qızarınca qovurun. Düyünün suyunu süzüb soğana əlavə edin, taxta qaşıqla qarışdıraraq qovurun. Duz, istiot, quru nanə, quşüzümü, sidr qozası (dolmalıq şam fıstığı) əlavə edib qarışdırın. Şəkər tozu və isti su əlavə edib düyü diri qalacaq şəkildə, suyunu çəkənədək bişirin.

Qazanın dibinə yarpaq döşəyin. Uzun dolmalar büküb qazanda yaxın-yaxın düzün, üzərinə bir limonun şirəsini sıxın, üstünə boşqab qoyub su əlavə edin, orta itilikli ocaqda 1 saat bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dolmalıq, qozası, suyunu, qovurun, yaxın, quşüzümü, fıstığı, istiot, yarpaq, bişirin, çəkənədək, büküb, şəkildə, dolmalar, döşəyin, qazanda, Qazanın, dibinə, limonun
BİZİ İZLƏYİN