Tərkibi:3 ədəd toyuğun döş əti (hər biri 150 q)
1 x.q. nişasta və ya un
1 orta qabaq (təxminən 300 q)
1 iri bolqar bibəri
1 dilim təzə zəncəfil (yaxud 1 ç.q. üyüdülmüşü)
2 diş sarımsaq
2 x.q. soya sousu
2 x.q. düyü və ya alma sirkəsi
2 x.q. şəkər tozu (yaxşı olar ki, qəhvəyisi)
Hazırlanması:Toyuğun döş ətini şəridlərə doğrayın. Tavaya yığın, nişasta və ya un əlavə edib yaxşıca qarışdırın (ətin hər tərəfinə yayılmalıdır).
Bibəri və qabağı saman kimi, zəncəfil və sarımsağı xırda doğrayın.
Dərin tavada 2 x.q. bitki yağını əridin. İti odda toyuq ətindən az-az qoyaraq qızılı rəng alanadək qovurun, hər tikəni təxminən 2 dəqiqə. Boşqaba yığın.
Tavaya zəncəfil və sarımsağı atıb qarışdıraraq 30 saniyə qovurun. Qabaq və bibəri əlavə edib qarışdıra-qarışdıra 5 dəqiqə bişirin.
Qızardılmış toyuğu buraya əlavə edin. Soya sousu, sirkə, şəkər tozu əlavə edin, daim qarışdıraraq 1-2 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə düyü ilə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, zəncəfil, bişirin, sousu, şəkər, qarışdıra, qarışdıraraq, yığın, nişasta, sarımsağı, təxminən, bibəri, doğrayın, Tavaya, qovurun, tikəni, qızılı, əridin, yağını