• Maakuda - badımcanlı omlet resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14288

Tarix : 28.09.2014, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Badımcanlı omlet Tunis mətbəxinə aiddir.

Tərkibi:
1 badımcan
2 yumurta
1 baş soğan
1 diş sarımsaq
cəfəri
duz
ədviyyat (zirə, karri, qara istiot) - istəyə görə
2 x.q. bitki yağı
1/4 limon

Hazırlanması:
Badımcanı yuyub qurulayın. Qabığını təmizləmədən bir neçə yerdən çəngəllə deşin, sobada hazır olanadək bişirin.
Hazır badımcanı soyudun, qabığını soyun, lətini çəngəllə əzin.
Soğanı nazık doğrayın, sarımsağı əzin.

Tavada 1 x.q. bitki yağını qızdırın. Soğanı qızılı rəng alanadək qovurun, sonra əzilmiş sarımsaq əlavə edərək 1 dəqiqə qovurun.

Yumurtaları çəngəllə yüngül çalın. Cəfərini xırda doğrayın.

Yumurtaya duz və ədviyyət vurun. Sonra badımcan, soğan-sarımsaq, cəfəri və yumurtanı qarışdırın.

Tavaya 1 x.q. bitki yağı töküb qızdırın, yumurtalı-badımcanlı qarışığı töküb tavanın qapağını örtün, vam odda 10 dəqiqə bişirin.

Sonra qapağını açın, tavanı 190 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyub 5-7 dəqiqə, hazır olanadək bişirin.

Hazır maakudanı 6 yerə bölün.

Süfrəyə verərkən yanına limon dilimləri düzün.

Nuş olsun!
Etiketlər: bitki, bişirin, dəqiqə, sarımsaq, çəngəllə, limon, qızdırın, töküb, Sonra, qapağını, doğrayın, Soğanı, hazır, qovurun, Hazır, cəfəri, olanadək, badımcan, soğan, Tavaya
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
melek5
oh ne guzel twkler
28 sentyabr 2014 18:26
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN