• Mərcimək köftəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12197

Tarix : 27.04.2018, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1,5 stəkan qırmızı mərci
3 stəkan isti su
1,5 stəkan bulqur
2 ədəd quru soğan
1 çay bardağı zeytun yağı
1 xörək qaşığı bibər salçası
1 xörək qaşığı pomidor salçası
5 ədəd təzə soğan
yarım dəstə cəfəri
1,5 çay qaşığı duz
1 xörək qaşığı pul bibər
1 çay qaşığı kimyon

Hazırlanması:
Bol suda yuduğunuz qırmızı mərcini isti suda qaynadın. Suyunu çəkənə yağın incə bulğuru əlavə edin, mərcini ocaqdan götürün.
Qapağını bağladığınız qazanda incə bulğuru şişməsi üçün buğuru mərciməklə birlikdə şişməsi üçün 15 dəqiqə qədər gözləyin.
Soğanları kiçik-kiçik doğrayın. Zeytun yağını bağqa bir qabda isidib, doğradığınız soğanı 5 dəqiqə qovurun.
Növbə ilə birbər, pomidor tomatlarını, duz, pul bibər və kimoyonu əlavə edərək soğanlı qarışımı 3-4 dəqiqə qədər qovurun.
Təzə soğanı və cəfərini xırda-xırda doğrayın. Şişmiş bulğurlu və mərcili içə, soğanlı qarışımı və yaıllıqları əlavə edin.
Bütün bunları tamamilə qarışana qədər yoğurun. Hazırlanan bu qarışıqdan qoz böyüklüyündə hissələr ayırıb ovcunuzda sıxaraq forma verin.
Süfrəyə verəcəyiniz qabda istədiyiniz yaşıllıqlarla birlikdə təqdim edə bilərsiniz.
Süfrəyə təqdim edərkən küftələrin üzərinin qurumaması üçün kahı yarpaqları ilə təqdim edə bilərsiniz. Zövqə görə limon suyu sıxaraq da yemək olar.

Nuş olsun!


Etiketlər: qaşığı, qədər, dəqiqə, təqdim, əlavə, xörək, bibər, stəkan, xırda, şişməsi, Süfrəyə, soğanlı, qarışımı, birlikdə, qovurun, bulğuru, doğrayın, kiçik, soğanı, qabda
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN