Tərkibi:krevetka - 500-600 qram
soğan - 3-4 ədəd
düyü – 1 stəkan
pendir - 50 qram
Sous üçün:
Su - 1-2 stəkan
kərə yağı 2-3 çay qaşığı
un - 1 çay qaşığı
kök – 2 ədəd
soğan – 1-2 ədəd
tomat pastası – 1 xörək qaşığı
şəkər – 1 çay qaşığı
duz, ədviyyatlar.
Hazırlanması:Krevetkanı azca duz əlavə edilmiş suda qaynadın. Suyunu süzdükdən sonra xırda-xırda doğrayın. Soğanı yağda qovurduqdan sonra krevetka ilə qarışdırın. Üzərinə duz, ədviyyat, tomat pastası vurun. Düyünü ayrıca qarışdırın. Düyü soyuduqdan sonra üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
Xörəyi süfrəyə verəndə boşqaba birinci düyünü çəkin, üzərinə krevetkanı qoyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, sonra, xırda, qarışdırın, üzərinə, pastası, tomat, krevetka, soğan, stəkan, pendir, səpin, keçirilmiş, ayrıca, Xörəyi, soyuduqdan, sürtgəcdən, birinci, krevetkanı, qoyun