Tərkibi:1 toyuq
750 q boranı
4 baş soğan
200 q badam
60 q ərinmiş yağ
duz
sarıkök
Hazırlanması:Badamın üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın. Aşsüzənə yığıb qabığını təmizləyin.
Toyuğu doğrayın, soğanı yarımhalqa doğrayın. Boranını orta ölçülü kublara doğrayın.
Bunların hamısını ayrılıqda ərinmiş yağda qovurun. Soğanı əvvəlcə ağzıbağlı tavada qovurun, sonra isə qapağını açaraq qızardın.
Toyuğu ağzıbağlı tavada bişirin. Duz vurun, qıpqırmızı qızaranda ocaqdan götürün.
Boranını ağzıbağlı tavada bişirin. Duz vurun, sonra ağzıaçıq tavada bir qədər qızardın. Soğan və badamı əlavə edin.
Toyuğu əlavə edin, bıçağın ucunda sarıkök vurun, 20 ml qaynanmış su tökün, tavanın qapağını bağlayıb zəif odda 30 dəqiqə bişirin. 30 dəqiqə ərzində bütün suyu quruyub, ancaq yağı qalacaq.
Nuş olsun!
Etiketlər: tavada, dəqiqə, Toyuğu, doğrayın, bişirin, vurun, ağzıbağlı, sarıkök, sonra, qapağını, Boranını, qızardın, əlavə, ərinmiş, qovurun, ağzıaçıq, qızaranda, qədər, qıpqırmızı, ocaqdan