• Tandoori souslu toyuq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 433

Tarix : 3-08-2018, 14:09

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 bütün toyuq
12 soğan
1 limon
Təzə zəncəfil
400 q Hindqozu südü

Marinad üçün:
150 q qatıq
1 yemək qaşığı rəndələnmiş pomidor
1 şirin qaşığı acı toz bibər
1 şirin qaşığı zerdeçal
1 şirin qaşığı keşniş
1 şirin qaşığı zirə
1 şirin qaşığı darçın
6 diş sarımsaq
Yarım barmaq böyüklüyündə zence?l (Əzilmiş sarımsaq ilə robotdan keçirin)
Duz
İstiot

Hazırlanması:
Marinad materiallarını 1 şirin qaşığı duz və 1 şirin qaşığı təzə çəkilmiş istiot ilə qarışdırın. Toyuğu hazırladığınız sous ilə yaxşıca ovun. Toyuğu 2-3 saat soyuducusunda istirahət etdirin.
Sobanı 200 dərəcədə qızdırın. İncə qıyılmış soğanları, ikiyə ayırdığınız limonu və qalın dilimlərə bölünmüş təzə zəncəfili dərin soba qabına alın.
Toyuğu ərzaqlarınların ortasına yerləşdirin.yaklaşık 1 saat 15 dəqiqə sobada qızardın. Toyuq bişəndən sonra servis qabına alaraq üzərini alüminium folqa ilə bağlayın. Soba qapınızın içindəki zəncəfili atın. Qabın içindəki sousu,soğan ilə birlikdə robotdan keçirin. Hindistan qozu südünü əlavə edərək bir burum qaynadın.tavukla birlikdə xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, şirin, Toyuğu, sarımsaq, içindəki, robotdan, keçirin, qabına, birlikdə, soğan, zəncəfili, Marinad, Toyuq, qızardın, bişəndən, bölünmüş, sonra, qalın, ortasına, sobada
BİZİ İZLƏYİN