• Əriştə mantısı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 198

Tarix : 20-04-2019, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Makaron yeməkləri / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 toyuq döşü.
1 yemək qaşığı kərə yağı,
5 stəkan toyuq suyu,
3 stəkan un,
1 stəkan su,
1 yumurta,
duz,
İstiot

Hazırlanması:
Toyuq döşünü dərin bir qazanda yaxşıca qaynadın.
Əmələ gələn köpüyü ətin üzərindən yığışdırın.
Su, un, yumurta və duzu dərin bir qabda qulaq ucu bərkliyində bir xəmir yoğurun.
Unlanmış bir süfrədə hxəmirləri incə bir şəkildə açın.
Üzərini yaxşıca unlayıb , oxlava sarıyın.
Oxlovu diqqətlicə çıxardıb rulo şəklindəki xəmirləri barmaq qalınlığında ərişdələr əldə edəcək ölçüdə bıçakla kəsin.
Bu xəmir lentlərini uzunca açıb altı yağlanmış bir fırın sinisində qızardın.
Yaxşıca qızaran bu ərişdə xəmirlərinin üzərinə əldə etdiyiniz ət suyunu gəzdirin.
Üzərinə didilmiş toyuq ətini səpin.
Çox az istiot gəzdirib servis tabağınıza alın.

Nuş olsun!
Etiketlər: toyuq, stəkan, xəmir, yaxşıca, yumurta, dərin, yağlanmış, sinisində, Yaxşıca, qızardın, uzunca, fırın, bıçakla, ərişdələr, qalınlığında, edəcək, ölçüdə, kəsin, lentlərini, xəmirlərinin
BİZİ İZLƏYİN