• Plovlu toyuq budu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5 029

Tarix : 26-07-2019, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Aş - Plov

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
8 ədəd sümüksüz toyuq budu,1 su stəkanı düyü.
1 ədəd soğan,
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su stəkanı isti su,
1.5 şorba qaşığı kərə yağı,
2 şorba qaşığı antep fıstığı,
2 şorba qaşığı çiy badam,
1çay qaşığı darçın.
Duz,
İstiot

Sos üçün:
1 şorba qaşığı qatıq,
1 şorba qaşığı tomat,

Hazırlanması:
Düyünü isti suda 30 dəqiqə gözlədib ardından yaxşıca yuyun.
Nişastasından tamamən təmizlənən düyünü süzüb kənara alın.
Doğranmış soğanı zeytun yağında qovurun.
Düyü və duz əlavə edib qovurmaya davam edin.
Su əlavə edib qaynamağa buraxın.
Suyunu çəkincə ocaqdan alın.
Kərə yağını bir tavaya alıp, antep fıstığı, badamı qovurun.
Qovrulan qarışımı, darçın və istiotla birlikdə plova əlavə edib qarışdırın.
Budları yaxşıca döyüp duz və istiot ilə ovalayın.
Ortalarına iç plovdan qoyup boxça şəklində qapataraq kürdanla tutdurun.
Bişirmə kağızı sərilmiş fırın sinisinə yerləşdirib , öncədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında üzəriləri xəfif qızaranadək bişirin.
Fırından alıb qatıq və tomat qarışımını toyuq budlarının üzərlərinə fırça yardımıyla sürtün.
Təkrar fırına verin və yaxşıca qızarana kimi bişirin.
İsti halda servis edin .

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, şorba, yaxşıca, əlavə, darçın, tomat, qovurun, fıstığı, qatıq, bişirin, stəkanı, toyuq, antep, kağızı, Bişirmə, sərilmiş, sinisinə, öncədən, yerləşdirib, tutdurun
BİZİ İZLƏYİN