• Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 401

Tarix : 20.08.2019, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov, Foto reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
1kq 200 qr uzun düyü
1kq quzu əti
4 ədəd ortaölçülü soğan
400 qr əridilmiş kərə yağı
Şabalıd, ərik qurusu, alça qurusu
Lavaş
Zəfəran
Duz, istiot

Hazırlanması:
Düyünü yuyub, bir müddət duzlu suda saxlayırıq. Qazana su töküb, qaynamağa qoyuruq. Su qaynayanda üzərinə duz və düyünü əlavə edib, bişiririk. Tam hazır olmamış düyünü süzürük. Quzu ətini kiçik hissələrə bölüb suda bişiririk. ət bişəndən sonra yağda qızarmış soğanın üzərinə əlavə edirik. Həmçinin artıq təmizlənib, bişirdiyimiz şabalıdı, ərik və alça qurusunu da ətin üzərinə töküb bişiririk. Şah plovu sobada çuğun və ya teflon qazanda dəmləmək lazımdır. Əgər teflon qazan istifadə edəcəksinizsə tutacaqları xüsusi alətlə qazandan ayirin ki, sobada əriyib yanmasın.

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT

Şah plov resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: bişiririk, üzərinə, əlavə, sobada, qurusu, teflon, düyünü, töküb, plovu, şabalıdı, edirik, soğanın, Həmçinin, artıq, bişirdiyimiz, təmizlənib, qurusunu, qazanda, alətlə, xüsusi
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN