• Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10547

Tarix : 16.03.2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
500 q toyuq filesi
250 q bulqur
200 q göbələk
1 baş soğan
2 diş sarımsaq
100 ml bəyaz şərab
200 q toyuq və ya tərəvəz bulyonu
1 x.q. un
100 ml 33%-li qaymaq
70 q pendir
2 x.q. bitki yağı
1 x.q. kərə yağı
250 ml su
duz
istiot
cəfəri

Hazırlanması:
Toyuq filesini xırda tikələrə doğrayın. Duz, istiot və unla qarışdırın. Kərə və bitki yağlarının qarışığında, hər tərəfi ağarınca qovurun. Kasaya yığın.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Elə həmin yağda, orta itilikdə odda xırda doğranmış soğan və sarımsağı yumşalanadək qovurun.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Şərabı əlavə edin, ocağı artırın, 2 dəqiqə spirtinin buxarlanmasını gözləyin.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Göbələyi əlavə edin. Sonra isə bulyonu.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Toyuq filesini qazana qaytarın, qarışdırın.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Odadavamlı qaba yığın.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Üzərinə qaymaq tökün, yüngülcə qarışdırıb, ağzını qapaq və ya folqa ilə örtün, 170 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Bu müddətdə bulquru hazırlayın. Tavada kərə yağının qalanını əridin, bulquru əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Su tökün, qaynara düşəndən sonra 5-7 dəqiqə bişirin.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Sobadakı qabı çıxarın, bulquru ətlə göbələyə əlavə edin.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Qarışdırın. Üstünə sürtgəcdən keçirilmiş pendir əlavə edin.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Qabın qapağını örtmədən (yaxud folqasız) təkrar sobaya qoyun. 5-7 dəqiqə, pendir qızaranadək bişirin.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verin.
Toyuqlu-bulqurlu kasserol resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, dəqiqə, pendir, qarışdırın, bişirin, bulquru, bitki, istiot, filesini, xırda, Toyuq, qovurun, qaymaq, soğan, toyuq, yığın, tökün, bulyonu, sonra, yaxşıca
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN