• Qatıqla yarpaq dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 197

Tarix : 10.09.2019, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Dolmalar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Üzüm yarpaqları - 50 qr
Çəkilmiş qoyun əti - 500 qr
Düyü - 50 qr
Soğan - 200 qr
Duz, istiot - zövqə görə
Bitki yağı
Keşniş, şüyüd, nanə, tərxun - dəstə

Hazırlanması:
Göyərtiləri yaxşıca yuyun. Düyünü də yuyun. Əti soğanla, bütün inqrediyentlər düyü, doğranmış göyərti və zövqə görə qara istiotu qarışdırın.

Üzüm yarpaqlarını yuyun, qaynar suda 2-3 dəqiqə saxlayın, sonra çıxarın. Geniş dibli qazana biraz yağ tökün (bitki yağı ola bilər), böyük yarpaqları qazanın dibinə düzün.

Yarpaqları bir-bir götütün, əti arasına qoyun və bükün. Dolmanı qazana düzün.

Qazanı ocağa qoyun, dolmanın son sırasına qədər su ilə doldurun, üzərinə kiçik düz bir boşqab qoyun ki qaynadığı zaman dolma qalxıb, açılmasın. Qapağını bağlayın, təxminən 1-1,5 saat yarpaqlar yumşayana qədər bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qoyun, yuyun, düzün, qazana, qədər, zövqə, yarpaqları, sırasına, Qazanı, dolmanın, Dolmanı, ocağa, Yarpaqları, qazanın, dibinə, götütün, arasına, bükün, kiçik, bağlayın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN