Tərkibi:400 q kartof
1 yumurta
2 x.q. mannı yarması
3 x.q. kəsmik
500 q un
1 baş soğan
200 q təzə şampinyon
200 q qiymə
duz, ədviyyat - zövqə görə
3-4 x.q. zeytun yağı
Hazırlanması:Kartofu suda bişirin, əzin. Yumurta, kəsmik, duz vurub yaxşıca qarışdırın.
Mannı və az-az un əlavə edib xəmir yoğurun.
İç: zeytun yağında xırda doğranmış soğanı qovurun, göbələk əlavə edib 5 dəqiqə bişirin, sonra qiymə əlavə edib yaxşıca qarışdırın, ədviyyat vurun, tavanın qapağını örtüb daha 5 dəqiqə bişirin.
Xəmirdən kündələr tutun.
Hər kündəni əlinizlə yastılayıb içinə iç qoyun.
Kənarlarını birləşdirib hamar kürə kimi yumrulayın.
Qaluşkaları un səpilmiş siniyə düzün. Duzlu suda bişirin. Suyun üstünə çıxandan sonra daha 5-7 dəqiqə qaynadın.
Xama ilə çox əla dadır.
[center][/center]
Nuş olsun!
Etiketlər: bişirin, dəqiqə, əlavə, qiymə, zeytun, ədviyyat, yaxşıca, qarışdırın, sonra, kəsmik, qoyun, Kənarlarını, birləşdirib, əlinizlə, kündələr, Xəmirdən, tutun, kündəni, yastılayıb, hamar