Xəmiri üçün:4 su stəkanı un
1,5 su stəkanı ılıq su
1 paket quru maya
1 çay qaşığı duz
İçi üçün:1 ədəd soğan
1şirniyyat qaşığı tomat.
1 su stəkanı lor pendiri
1 çay qaşığı istiot,
1 çay qaşığı toz qırmızı bibər
Hazırlanması:İlıq su və mayanı bir qabın içərisində qarışdırın .
Ardından az az un əlavə edərək yoğurmağa başlayın.
Duzu da əlavə edib yoğurmağa davam edin.
Ələ yapışmayan orta yumşaqlıqda bir xəmir əldə edin.
Un və su miqdarını xəmirinizə görə artıra bilərsiniz.
Xəmiri hazırlayarkən unu az -az əlavə etməyə çalışın. .
Ardından otaq temperaturunda 30-40 dəqiqə qədər, üzəri nəmli bir bezlə örtülmüş şəkildə mayalandırın.
Qutabların üzərinə bişdikdən sonra da yağ vura bilərsiniz.
Bu şəkildə qurumalarını da əngəlləmiş olarsınız.
Qutablar otaq temperaturunda olduğu zaman soyuducu torbasına yığıb dondurmaya yığa bilərsiniz.
O sırada içini hazırlayın.
Soğanı incə şəkildə doğrayın.
Bir tavaya yığıb üzərinə zeytun yağı və tomatı əlavə edərək qovurun.
Qovurduqdan sonra ocaqdan alın və üzərinə lor pendirini və ədviyyatları əlavə edərək qarışdırın.
Bir tərəfdə dincə qoyun.
Mayalanan xəmirdən orta böyüklükdə kündələr edin və azca unlanmış bir dəzgahın üzərində oxlavla açın.
Açtığınız yuxanın yarısına hazırladığınız pendirli xərcdən 1,5 yemək qaşığı qoyub yayın.
Yuxanın içliksiz hissəsini içlik olan hissənin üzərinə qatlayın.
Kənarlarından artıq çıxıntıları bıçak yardımıyla alın.
Düzəltdikdən sonra çəngəl və ya əlinizlə kənarlarını basdırın.
Tavanızı yüksək atəşin üzərində qızdırın.
Qutablarınızın hər iki üzünə də fırça yardımıyla yağ sürtün.
Yaxşıca qızdırdığınız tavada qutabı arxalı önlü bişirin.
Bişən qutabları isti-isti servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, əlavə, üzərinə, sonra, stəkanı, bilərsiniz, şəkildə, edərək, qarışdırın, üzərində, yardımıyla, temperaturunda, yığıb, yoğurmağa, Ardından, tavada, yemək, tərəfdə, dincə, qoyun