• İftar süfrəsinin ulduzu: Həsən Paşa köftəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6 924

Tarix : 23-04-2021, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
300 qram çəkilmiş mal əti
1 soğan (rəndələnmiş)
1 stəkan çörək qırıntıları
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı çili bibəri
Yarım çay qaşığı qara bibər

Tomat pastası sousu üçün:
3 xörək qaşığı zeytun yağı
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı çili bibəri
1 stəkan su
Yarım çay qaşığı qara bibər

Kartof püresi üçün:
1 böyük kartof (2 kiçik kartof olmasa)
1 xörək qaşığı kərə yağı
1,5 çay qaşığı duz
Yarım çay qaşığı qara bibər
Yarım paket qaymaq.
1 ədəd hind qo+zu

Üzəri üçün:
Rəndələnmiş çedar pendir

Hazırlanması:
Bir qabda qiyməni alaq və içinə bir soğan rəndələyək.
Çörək qırıntıları və ədviyyatları əlavə edək, qarışdıraq.
Tomat pastası, zeytun yağı və ədviyyatları üzərinə tökəcəyimiz sous üçün bir qabda qarışdırırıq.
Üzərinə bir stəkan su əlavə edək, tomat pastası həll olana qədər qarışdırıb küftəmizin üstünə tökək.
200 dərəcədə 30 dəqiqə bişirin.
Kartof püresi üçün 1 ədəd böyük kartofu qaynadıb əzirik.
Sousuna yarım paket qaymaq və 1 xörək qaşığı kərə yağı götürək.Kartof əlavə edib qarışdırırıq.
Duz, qara bibər və 1 sürtgəcli hind qozunu əlavə edib qarışdırırıq.
Küftələrimiz bişirilir və onları sobadan götürüb ortada kartof püresi ilə dolduraq.
Üzərinə çoxlu sürtgəcdən keçirilmiş çedar pendiri səpək və çedar əriyib qəhvəyi olana qədər yenidən bişirin.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN