• İmsaka mayasız, yağsız dadlı börək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2766

Tarix : 26.04.2021, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Duzlu xəmir işləri, Börəklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 stəkan un (ələnmiş)
2 yumurta
1 yarım fincan su
1 1/2 çay qaşığı duz

Daxili xərci üçün:
200-250 qr ağ pendir
Cəfəri dəstəsi

Qızartmaq üçün:
Duru yağ

Hazırlanması:
Əvvəlcə unu böyük bir qaba ələyib ortasını hovuz kimi açaq.
Duz əlavə edək və yumurtaları ortadan bölək.
Əllərimizlə və ya bir qaşıq köməyi ilə qarışdıraq.
Sonra az-az su əlavə edərək yoğurmağa davam edək.
Suyu əllərə yapışmayan bir xəmir halına gələnə qədər diqqətlə əlavə edərək yoğuraq.
Sonra piştaxtaya un səpin və xəmirinizi 2-3 dəqiqə yoğurun.
Yoğrulmuş xəmiri 4 bərabər hissəyə bölüb nəmli bir parça ilə örtək və yarım saat istirahət etdirək.
İstirahət etdirdiyimiz xəmirlərdən birini götürüb xörək boşqabının ölçüsünə qədər yuvarlayaq.
Açdığımız xəmirin üzərinə daxili xərcdən qoyaq.
Sonra, digər xəmiri də eyni ölçüdə açıb əvvəlcə yuvarladığımız xəmirin üzərinə qoyub pendir qoyaq və xəmirin tamamilə oturmasına nəzarət edin.
Xəmirləri stəkanla kəsək ki, pendirli hissələr ortada qalsın. (Hamısını bitirdikdən sonra qovururuq.).Digər xəmirlər üçün də eyni şeyi edək.
Eyni yağda kəsdiyimiz xəmiri qızarana qədər bişirin.Bişmiş börəkləri salfetin üstünə qoyub yağını alaq.

Nuş olsun!

Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN