• Mərcili bulqur plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1266

Tarix : 27.04.2021, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 çay stəkanı bulqur
2 böyük soğan
1,5 çay stəkanı yaşıl mərcimək
1 çay stəkanı qarğıdalı yağı
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duz

Hazırlanması:
Mərcilərinizi yuyun və yumşalana qədər qaynadın.İncə doğranmış soğanı yağlı yemək qabına qoyun.
Bulqurunuzu əlavə edin və qovurmağa davam edin (1-2 dəqiqə).
Sonra süzülmüş yaşıl mərciləri əlavə edib daha 2 dəqiqə qovurun.Yaşıl mərcinin suyunu ölçərək gərəkərsə isti su əlavə edərək 4 su stəkanı isti su əldə edin.
Qovrulmuş mərci soğan düyünü əlavə edin, duzunu tənzimləyin.
Qapağını örtün və əvvəlcə yüksək, sonra yavaş bir atəşdə bişirin.
Ocaqdan aldığınız plova kərə yağı əlavə edib qarışdırın.
Mətbəx bezinizlə birləşdirərək 15 dəqiqə dəmləyin.

Nuş olsun!

Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN