• Zeytunyağlı bibər dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1002

Tarix : 29.04.2021, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 soğan
1 stəkan düyü
1 çay qaşığı darçın
1 çay qaşığı qara bibər
Yarım dəstə cəfəri
Bir neçə təzə nanə budağı
1 çay qaşığı quru nanə
1 çay qaşığı şəkər tozu
Yarım qəhvə fincanı qarağat
Yarım qəhvə fincanı yer fıstığı
1 böyük pomidor
1 çay stəkanı zeytun yağı
Duz

Dolmaların üzərinə qabaq etmək üçün:
1 kiçik pomidor

Hazırlanması:
Soğanlar incə doğranır və yarım çay stəkanı zeytun yağında qovrulur.
Soğan qovrulduqda, sürtgəcdən keçirildikdə 1 pomidor əlavə edilir və qarışdırılır.Yuyulmuş və qurudulmuş düyü əlavə olunur və azca qızardılır.
Fıstıq, qarağat, darçın, qurudulmuş nanə, qara bibər, şəkər tozu, duz əlavə edin.
Qarışdırılır və sobadan götürülür. Sonda incə doğranmış cəfəri və təzə nanə əlavə edib yaxşı qarışdırın.
Digər tərəfdən, bolqar bibərinin qapaqları yaxşı açılır və yaxşı yuyulur.
Hər bibər içliklə doldurulur və qazana qoyulur. Buradakı vacib məqam budur ki, düyünün rahatca şişməsi üçün bibər çox möhkəm doldurulmamalı və yığılmamalıdır.Dolmanın qapağını örtmək üçün bir pomidor kiçik parçalara kəsilir və hər bibərin üstü örtülür.
Sonra uyğun bir qazana doldurulur.Nəhayət, üzərinə yarım çay stəkanı zeytun yağı yağdırılır və bibərin yarısına su əlavə olunur.
Qazanın qapağı bağlanır və bişməyə qoyulur.
Düyü yumşalana qədər təxminən 20-25 dəqiqə qaynadılır.Süfrəyə verilir

Nuş olsun!

Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN