• Bibər çörəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1221

Tarix : 6.05.2021, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Xəmir üçün:
1 kilo un
2 stəkan isti süd
1 stəkan isti su
1 çay qaşığı şəkər
Yarım çay stəkanı yağı
1 təzə maya
2 çay qaşığı duz

İç xərci:
200 qram kəsmik və ya kəsmik pendir
2 orta soğan
2 xörək qaşığı bibər pastası
2 xörək qaşığı tomat pastası
1 çay stəkanı zeytun yağı
2 xörək qaşığı küncüt toxumu
1 çay qaşığı qara toxum
1,5 çay qaşığı kəklikotu
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Bir qabda bütün maddələri qarışdırıb unu idarəli bir şəkildə əlavə edib yumşaq xəmir yoğurub 35 dəqiqə mayalandıraq.
İç xərci üçün bir qab kəsmik götürək, sonra rəndədən keçirdiyimiz soğanı götürün və bütün digər maddələri qarışdırın.
Xəmirdən naringi ölçüsündə maya qoparıb beze halına gətirək.Lahmacun xəmirindən daha qalın bir klik yuvarlayaq, hazırladığımız xərci bezlərin üzərinə qoyub bir qaşıq köməyi ilə yayaq.
Gəlin 230 dərəcə qızdırılmış sobada bişirək.

Nuş olsun!

Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN