Tərkibi:300 qram göbələk
1 banka krem (200ml)
1 paket makaron (qalın bir makaron çubuğu istifadə etdim)
3 diş sarımsaq
2 xörək qaşığı kərə yağı
5 xörək qaşığı yağ
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
1 çimdik cəfəri
1 çay stəkanı sürtgəcdən keçirilmiş çedar pendir
Hazırlanması:Makaronlarımızı qaynadırıq.
O vaxt başqa bir qaba yağ və yağ əlavə edib sobanın dibini yandırırıq.Yağ əridikdən sonra sarımsaq və göbələk əlavə edirik.
Göbələk suyunun sərbəst buraxılması üçün qapağı bağlayırıq.Göbələklər yumşaldıqda, qapağı açıb suyu udana qədər gözləyirik. Suyu çıxardıqdan sonra 1 paket qaymaq əlavə edirik, duz və istiot əlavə edib qarışdırırıq.Üzərinə pendir əlavə edib əriyənə qədər 2-3 dəqiqə qarışdırırıq və sobanı söndürürük.
Sousun üzərinə makaron əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.Üstünə bir neçə cəfəri çiləyini əlavə edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qaşığı, makaron, qarışdırırıq, qədər, cəfəri, pendir, xörək, sarımsaq, qapağı, göbələk, edirik, paket, sonra, qaymaq, istiot, çıxardıqdan, bağlayırıq, Göbələklər, yumşaldıqda