• Sarımsaqlı bazlama resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2568

Tarix : 20.06.2021, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2,5 stəkan un
1/2 (yarım) fincan qatıq
4 xörək qaşığı su
1 xörək qaşığı bitki yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
1/2 (yarım) çay qaşığı çörək soda
1 çay qaşığı qabartma tozu

Sürmək üçün:
2 diş sarımsaq
3 xörək qaşığı kərə yağı
1/2 (yarım) çay qaşığı duz
3-4 cəfəri cəfəri

Hazırlanması:
Xəmirin bütün maddələrini yoğurma qabına qoyun, yumşaq xəmir yoğurun.1 saat istirahət etdikdən sonra un köməyi ilə 6 beze hazırlanır və oval və ya dəyirmi açmaq üçün yerə sərilir. 15 dəqiqə bu şəkildə saxlanılır.
Sonra orta istilikdə bir tavada bişirilir.

Sous üçün: Tava içərisində aldığımız kərə yağı əridikdə sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaqları əlavə edib bir az qızardın.
Duz əlavə etdikdən sonra tavanın dibi örtülür, xırda doğranmış cəfəri əlavə olunur və qarışdırılır. Çörəyin hər iki tərəfinə yayılır və ləzzətlə yeyilir.

Nuş olsun!


Etiketlər: qaşığı, yarım, əlavə, cəfəri, xörək, sonra, etdikdən, aldığımız, sarımsaqları, keçirilmiş, əridikdə, sürtgəcdən, bişirilir, saxlanılır, Sonra, istilikdə, tavada, içərisində, örtülür, yayılır
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN