• Sobada göbələkli püre resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13759

Tarix : 1.06.2014, 12:16

Bölmə : Quru yeməklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi
2 su stəkanı göbələk
1 ədəd quru soğan
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
2 xörək qaşığı zeytun yağı
6 ədəd orta ölçülü qaynadılmış kartof (rəndələnmiş)
1-2 su stəkanı rəndələnilmiş təzə kaşar pendiri
2 ədəd yumurta
1 xörək qaşığı un

Hazırlanması:
Əvvəl qabıqlarını soyub kartofları qaynadın. Süzdürüb, rəndələyin ya da əziciylə tam əzilmiş hala gələnə qədər əzin. Bir tavada rəndələnilmiş quru soğanı duru yağda qovurun.Üzərinə, incə doğranmış göbələkləri əlavə edib, 4-5 dəqiqə daha qovurun.
Duzunu, qara bibərini əlavə edib ocaqdan götürün. Kartof püresinə, unu, yumurtanı və kaşar pendirini əlavə edib yaxşıca qarışdırın. İstiliyə dayanıqlı bir şüşə qaba əvvəl göbələkli içliyi yayın. Üzərini kartoflu içliyi bağlanın.
175 dərəcəyə nizamlanmış sobada 20-25 dəqiqə bişirib servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, əlavə, kaşar, dəqiqə, rəndələnilmiş, qovurun, içliyi, xörək, stəkanı, püresinə, Kartof, pendirini, yaxşıca, götürün, yumurtanı, bibərini, olsun, servis, Duzunu, qarışdırın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN