Tərkibi:50 q kişmiş
50 q qara gavalı
50 q quşüzümü
1 qurudulmuş qırmızı və ya 2 çili istiotu (istəyə görə)
2 baş soğan
3 diş sarımsaq
ədviyyat: 1/2 ç.q. darçın, 1/2 ç.q. keşniş toxumu, 1/2 ç.q. qara istiot, 1 ç.q. sarıkök, 2 mixək, 3 ədəd hil, 1 ç.q. iri duz
1 ç.q. şəkər tozu
zəncəfil (bir neçə dilim)
Hazırlanması:Quru meyvələri və quru istiotları isti suda saxlayın.
Toyuq ətinin (əsasən buddibi) dərisini soyun, duzlayın.
Xırda doğranmış soğan və sarımsaqları bitki yağında qızardın. Toyuq ətini əlavə edib qovurun.
Ədviyyatı qarışdırıb fincana tökün, üzərinə qaynar su və 1 ç.q. şəkər tozu əlavə edib qarışdırın.
Toyuğu qarışdırın, üzərinə bir neçə nazik dilim zəncəfil (əgər yoxdursa, 0,5 ç.q. üyüdülmüşündən istifadə edə bilərsiniz), quru meyvələr və istiotu elə içində islatdığınız su ilə birlikdə əlavə edin. Ədviyyatlı suyu (varsa, həmçinin bulyon) və keşnişi doğramadan əlavə edib tavanın qapağını örtün. Ocağı azaldın. Təxminən 1 saat bişirin.
Bişmiş keşniş yarpağını xörəkdən götürüb əvəzinə üzərinə xırda doğranmış təzə keşniş səpin.
Nuş olsun!