• Balıq küftəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9588

Tarix : 24.10.2014, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Balıq yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
500 q ağ balığın filesi
1 yumurta
göy soğan
4 x.q. doğranmış cəfəri
4 x.q. doğranmış keşniş
2/3 st. çörək ovuntuğu
1/8 ç.q. zəfəran

Tomat sousu üçün:
4 pomidor
1 soğan
1/4 st. zeytun yağı
2 diş sarımsaq
1 ç.q. paprika (qırmızı istiot pastası)
1 ç.q. şəkər tozu

Hazırlanması:
Zəfəranın üzərinə 4 ç.q. isti su tökün. Balığı xırda doğrayın, yumurta, göyərti, çörək ovuntuğu, zəfəranın suyunu əlavə edib blenderdən keçirin. 3/4 ç.q. duz və qara istiot əlavə edin, qarışdırın.

Əlinizi isladın, qoz boyda küftələr tutun. Siniyə düzüb soyuducuya qoyun.

Tomat sousu üçün: pomidorların üzərinə qaynar su töküb qabığını təmizləyin, toxumlarını çıxarın, iri doğrayın. Zeytun yağında soğanı 5 dəqiqə qızardın, sonra sarımsaq və ədviyyat əlavə edin, bir neçə saniyə qovurandan sonra pomidoru, duz, istiot, şəkər tozu və 1 st. su əlavə edin. Qaynara düşəndə tavanın qapağını qoyun, vam odda 15 dəqiqə bişirin.

Balıq küftələrini ehtiyatla sousun içinə salın. Sous küftələrin üzərini tamamilə örtməlidir. Orta odda qaynara düşənədək bişirin, sonra ocağı azaldıb daha 20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, istiot, sonra, bişirin, dəqiqə, sarımsaq, sousu, qoyun, şəkər, Tomat, doğrayın, üzərinə, yumurta, çörək, doğranmış, ovuntuğu, soğan, ədviyyat, saniyə, pomidoru
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN