Tərkibi:220 q qoyun əti
150 q düyü
40 q əridilmiş yağ
15 q kişmiş
15 q qaysı
15 q albuxara
10 q xurma
30 q şabalıd
100 q qabaq
istiot
duz
Hazırlanması:Quzu ətindən hər paya 2-3 sümüksüz tikə kəsib duz və istiot vurulur. Meyvə və şabalıd yağda bişirilir. Qazanın dibinə yağ töküb qazmaq əvəzinə dilim-dilim doğranmış qabaq, onun üstünə ət tikələri və meyvə-şabalıd qarışığı yerləşdirilir. Ayrıca bişirilmiş düyü onların üzərine tökülür və zəif od üzərində dəmə qoyulur. Süfrəyə verilən zaman plov boşqaba çəkilir, yanına quzu əti, meyvə-şabalıd və qabaq qoyulur, üstüne yağ tökülür.
Nuş olsun!
Etiketlər: şabalıd, qabaq, istiot, tökülür, qoyulur, dilim, meyvə, bişirilmiş, üzərine, onların, Ayrıca, tikələri, qarışığı, yerləşdirilir, Süfrəyə, yanına, üstüne, olsun, çəkilir, boşqaba