• Döşəmə-plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 31345

Tarix : 28.10.2014, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
220 q qoyun əti
150 q düyü
40 q əridilmiş yağ
15 q kişmiş
15 q qaysı
15 q albuxara
10 q xurma
30 q şabalıd
100 q qabaq
istiot
duz

Hazırlanması:
Quzu ətindən hər paya 2-3 sümüksüz tikə kəsib duz və istiot vurulur. Meyvə və şabalıd yağda bişirilir. Qazanın dibinə yağ töküb qazmaq əvəzinə dilim-dilim doğranmış qabaq, onun üstünə ət tikələri və meyvə-şabalıd qarışığı yerləşdirilir. Ayrıca bişirilmiş düyü onların üzərine tökülür və zəif od üzərində dəmə qoyulur. Süfrəyə verilən zaman plov boşqaba çəkilir, yanına quzu əti, meyvə-şabalıd və qabaq qoyulur, üstüne yağ tökülür.

Nuş olsun!

Etiketlər: şabalıd, qabaq, istiot, tökülür, qoyulur, dilim, meyvə, bişirilmiş, üzərine, onların, Ayrıca, tikələri, qarışığı, yerləşdirilir, Süfrəyə, yanına, üstüne, olsun, çəkilir, boşqaba
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
sevruwa
beyenmedim
9 avqust 2015 11:29
2
Offline
Roya
plovdan gozel yemey ola bilmeze

plovdan gozel yemey ola bilmeze
12 dekabr 2014 09:27
1
HƏR YERƏ SƏNİ YAZARAM...AMMA ÖLSƏMDƏ SƏNƏ YAZMARAM!!!!
BİZİ İZLƏYİN