• Rizə kuftə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16963

Tarix : 2.11.2014, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
300 q. qoyun əti adambaşına
1 baş soğan
40 q. marqarin
20 q üzüm sirkəsi
100 q. şəkər
15 q. tamat-püre
25 q. keşniş və şüyüd
duz
istiot

Hazırlanması:
Qoyun əti soğanla birlidə ətçəkən maşından keçirilir.
Buna istiot və duz vurub qarışdırılır və 30 dəqiqə soyuq yerdə saxlanılır.
Sonra çəkilmiş ətdən xırda küftəciklər hazırlanaraq, yağ içində qızardılır.
Doğranmış soğan ayrıca qızardılaraq içinə tomat-püre qatılır və bulyonda açıldılıqdan sonra buna sirkə yaxud limon duzu, şəkər, istiot, duz vurulur hazır olanacan bişirilir.
Qızardılmış ət küftəciklərinin üstünə sous tökülür 5-10 dəqiqə ərzində öz buğunda bişirilir.
Süfrəyə verilən zaman rizə-küftənin üstünə doğranmış göyərti səpilir.

Nuş olsun!

Etiketlər: istiot, şəkər, soğan, üstünə, dəqiqə, bişirilir, yaxud, limon, vurulur, sirkə, hazır, sonra, içinə, qızardılaraq, tomat, qatılır, bulyonda, olanacan, küftəciklərinin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN