• Limonlu spaghetti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 486

Tarix : 5-11-2014, 15:00

Bölmə : Quru yeməklər / Makaron yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
400 qr spagetti
2 iri limon
1 dəstə cəfəri
4 diş sarımsaq
5 xörək qaşığı zeytun yağı
100 qr sürtgəcdən keçirilmiş parmezan
Dəniz duzu
Üyüdülmüş qara istiot

Hazırlanması:
Limonları sedradan ayırmaq, yarısını xırdalamaq, şirəsini sıxmaq.
Sarımsağı təmizləyib xırdalamaq və cəfəri yarpaqlarını gövdələrdən aralamaq.
Böyük tavaya yağ tökmək, sarımsaq, xırdalanmamış sedra və cəfəri yarpaqlarını əlavə etmək.
Tavanı zəif oda qoymaq.
5 dəqiqə bişirəndən sonra limon şirəsi, duz və istiot əlavə edib daha 10 dəqiqə isitmək, yağa qaynamaq imkanını verməmək.
Spagetti Saville paçkada göstərilidiyi kimi qaynatmaq, aşsüzənə atmaq, sousla birgə tavaya qoymaq.
Sürtgəcdən keçirilmiş parmezan əlavə etmək, qarışdırmaq, isidilmiş qablara qoymaq.
Xırdalanmış sedra əlavə etmək, dərhal süfrəyə qoymaq.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoymaq, əlavə, etmək, cəfəri, xırdalamaq, yarpaqlarını, istiot, tavaya, parmezan, keçirilmiş, dəqiqə, limon, sarımsaq, sedra, şirəsi, Spagetti, verməmək, imkanını, sonra, Saville
BİZİ İZLƏYİN