Tərkibi:2 toyuq döşü
1 st. yaşıl noxud
1 kartof
2 kök
1 ç.q. qara istiot
1 st. süd
2 x.q. un
1 x.q. kərə yağı
1 st. sürtgəcdən keçirilmiş holland pendiri
duz
Hazırlanması:Toyuq ətini suda bişirib didin. Odadavamlı şüşə siniyə yığın. Kartof və kökü soyun, yuyub kubik şəklində doğrayın, noxudla birlikdə bişirin. Sonra bunları toyuğun üzərinə əlavə edin. Ayrı bir tavada kərə yağını əridib unu qovurun. Üzərinə yavaş-yavaş süd, duz və istiot əlavə edərək qarışdırın. Bir az qatılaşandan sonra ocaqdan götürüb toyuq və tərəvəzin üzərinə yayın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş holland pendiri əlavə edəndən sonra isti sobada 25 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, pendiri, Üzərinə, sonra, yavaş, keçirilmiş, holland, sürtgəcdən, bişirin, üzərinə, istiot, toyuq, qovurun, yağını, edərək, tavada, əridib, götürüb, edəndən, sobada