Tərkibi:1 kq ispanaq
1 baş doğranmış soğan
1 doğranmış yerkökü
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duz
Qara bibər
Beşamel sousu üçün:2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı un
1 litr süd
Duz
Hazırlanması:İspanaqları tavada soğanla yaxşıca qovurun. Digər qabda isə beşamel sousu hazırlamağa başlayın. Dörbucaq şüşə qaba bir qədər beşamel sousu tökün, sonra bir qat lazanya, qovrulmuş ispanaq və beşamel sous vurun. Bu minvalla lazanya və içlik bitənə qədər davam edin. Ən üst qada sadəcə, lazanya və beşamel sous tökün. Qabı 170 dərəcə qızmış sobaya qoymazdan əvvəl yarımfabrikatın üzərinə incə doğranmış holland pendiri və ya yağlı ağ pendir tökün.
35-40 dəqiqə, lazanyanın üstü qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: beşamel, sousu, tökün, qədər, qaşığı, lazanya, xörək, doğranmış, ispanaq, qızmış, qoymazdan, sobaya, bitənə, sadəcə, əvvəl, davam, dərəcə, holland, lazanyanın, qızarana