Tərkibi:1 paket hazır qaracabəy mantısı
1 ədəd buğlanmış bütöv toyuq
1 kasa buğlanmış noxud
500 qram sarımsaqlı qatıq
3 xörək qaşığı kərə yağı
Pul bibər
Qara bibər
Duz
Hazırlanması:Bütöv toyuğu 2 xörək qaşığı kərə yağı, duz, qara bibərlə yaxşıca buğa verin. Bəzi tərəflərdə bu prosesə "buğlama" da deyilir. Qaracabəy mantısını şüşə qaba düzün, sobada bir az isidin, sonra üzərinə qaynanmış toyuq suyu (bulyon) tökün. Toyuq ətini mantıların üzərinə didib tökün və yenidən sobaya qoyaraq suyu çəkilənə qədər qabı fırladaraq bişirin.
Qabı sobadan çıxarandan sonra təamın üzərinə sarımsaqlı qatıq, bir xörək qaşığı kərə yağında qızardılmış pul bibər tökün.
Nuş olsun!
Etiketlər: bibər, xörək, tökün, qaşığı, üzərinə, sarımsaqlı, sonra, toyuq, qatıq, buğlanmış, mantıların, yenidən, didib, ətini, qaynanmış, bulyon, Toyuq, sobaya, bişirin, təamın