• Zeytunlu açma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10835

Tarix : 19.04.2015, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər, Börəklər, Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 10-12




Tərkibi (10-12 əd.):
1 st. ilıq süd
1 st. ilıq su
1 st. bitki yağı
1 paket yaş maya
3 dolu x.q. şəkər tozu
1 dolu ç.q. duz
aldığı qədər un

iç:
dənəsiz qara zeytun

üzərinə:
1 yumurtanın sarısı
çörəkotu

Hazırlanması:
İlıq su və süddə mayanı əridin, digər ərzağı qataraq yumşaq, elastik xəmir yoğurun (unu az-az əlavə edin). Qabın üzərinə qida plyonkası çəkin, xəmirin həcmi 2 dəfə artana qədər (təxminən 1 saat) isti yerdə saxlayın.
Gəlmiş xəmirdən limon boyda kündələr tutun.
Yağlanmış çörək taxtasının üzərində nazik yayın. Bir tərəfinə zeytun qoyub rulet kimi bükün, kənarlarını birləşdirin (simit kimi, yaxud da spiral kimi bükə bilərsiniz). Perqament döşənmiş siniyə düzün, üzərinə yumurta sarısı çəkib çörəkotu səpin.
20 dəqiqə sinidə saxlayın (şişəcək).
190 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızarana qədər bişirin.
Dükandan alınan zeytunlu açmadan heç bir fərqi olmur.

Nuş olsun!

Etiketlər: üzərinə, qədər, zeytun, sarısı, saxlayın, çörəkotu, bilərsiniz, spiral, yaxud, Perqament, döşənmiş, düzün, siniyə, nazik, simit, bükün, tərəfinə, qoyub, yayın, yumurta
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
arzum-aysum
acma cox sevirem, amma icinde zeytun yox, yag olanda
24 aprel 2015 13:17
1
BİZİ İZLƏYİN