• Xrizantema piroqu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13337

Tarix : 4.06.2015, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər, Duzlu xəmir işləri, Börəklər, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
500 q qiymə
1 baş soğan
1 diş sarımsaq
100 ml su
140 q pendir
30 q kərə yağı
duz, qırmızı və qara istiot - zövqə görə

xəmir:
125 ml süd
125 ml qatıq
7 q quru maya
1 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
1 yumurta
500 q un
6 x.q. bitki yağı

Hazırlanması:
Süddə mayanı və şəkər tozunu əridin, isti yerdə 15-20 dəqiqə saxlayın.
Qatıq, duz, yumurta, bitki yağını qarışdırın, gəlmiş mayanı, unu əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Xəmiri yoğurduğunuz qabın ağzına qida plyonkası çəkib isti yerdə 1 saat saxlayın. Sonra ətləyib iki yerə bölün.
Bir hissəsini yenə ləyənə qoyub, üzərinə dəsmal çəkin.
İkincini un səpilmiş masada 3-4 mm qalınlıqda yayın. Stəkanla (təxminən 7,5 sm diametrli) dairələr kəsin. Xəmirin qalıqlarını yığıb yenə kündələyin, yayıb, dairələr kəsin. Bunların üzərinə qurumaması üçün plyonka çəkin
Bir dairənin üzərinə 1 ç.q. qiyməni yayın, bir qədər pendir səpin.
İki qatlayın, sonra bir dəfə də ortadan qatlayın.
Uclarını azca sıxıb birləşdirin. Ləçək forması alacaq.
"Ləçək"ləri 28 sm diametrli, yağlanmış və perqament döşənmiş formanın içinə yaxın-yaxın düzün.
Bir kündə bitəndən sonra ləyəndəki kündəni də eyni qaydada hazırlayın.
Ortası üçün dairələrdən 3 aypara kəsin, üzərinə qiymə çəkin. Bir kənarı sərbəst qalmaqla üst-üstə düzün, lap altdakından başlayaraq ortaya doğru rulon kimi bükün.
Piroqun ortasına qoyun.
Formanın üzərinə plyonka çəkin, 20-30 dəqiqə saxlayın.
1 yumurtanın sarısı+1 x.q. südü çalın, piroqun üzərinə çəkin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 35-40 dəqiqə bişirin. (Ortası çox qızararsa, üzərinə perqamentdən dairə kəsib qoyun, temperaturu 175 dərəcəyə salın).
Bişmiş piroqun üzərinə 30 q əridilmiş kərə yağı çəkin, üzərinə dəsmal çəkib 15 dəqiqə dinləndirin.

Xrizantema piroqu resepti - FOTO RESEPT

Xrizantema piroqu resepti - FOTO RESEPT

Xrizantema piroqu resepti - FOTO RESEPT

Xrizantema piroqu resepti - FOTO RESEPT

Xrizantema piroqu resepti - FOTO RESEPT

Xrizantema piroqu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: üzərinə, çəkin, dəqiqə, saxlayın, kəsin, Ortası, yayın, dəsmal, qoyun, piroqun, çəkib, təxminən, diametrli, sonra, Ləçək, qatlayın, düzün, dairələr, yaxın, plyonka
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
emis
etli piroq? hazirlayib dadina baxmaga deyer
7 iyun 2015 21:10
2
Offline
kulinarka
dadini bilmirem,goruntu supppppper 127
6 iyun 2015 00:14
1
sadece MEN
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica