• Balıq ləvəngisi resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 51093

Tarix : 18.03.2017, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər, Balıq yeməkləri

Mətbəx : Talış mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Lənkəranın balıq ləvəngisi Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl nümunələrindəndir. Ən ləzzətli ləvəngi yalnız Xəzər dənizində tapılan kütüm balığından bişirilir. Ləvənginin tərkibini qoz ləpəsi, soğan, lavaşana, duz və istiot təşkil edir. Yeməyin hazırlanması heç də çətin deyil -əsası odur ki, təzə balıqdan istifadə edəsiniz. Əgər balığın kürüsü varsa, onu atmayın. Ondan da çox ləzzətli ləvəngi içi hazırlamaq olar. Kürünü qoz və digər ərzaqlara əlavə edib qarışdırın. Qozun miqdarını bir az azaldın.

Ləvəngi balığın yanında süfrəyə bütün balıq yeməklərində olduğu kimi, mütləq narşərab verilir.

Tərkibi:
1 ədəd iri kütüm
1 ədəd iri baş soğan
1 ½ stəkan qoz ləpəsi
2 xörək qaşığı palçıq turşu + üstünə və içinə sürtmək üçün (lavaşana da istifadə edə bilərsiniz: bunun üçün lavaşananı isti suda yumuşalana qədər həll edin)
zövqə görə duz
zövqə görə istiot

Hazırlanması:
1. Balığın pulcuqlarını təmizləyin, içalatını çıxardın. Sonra isə balığı yuyun və yaxşıca qurulayın. İçini və üstünü duzlayıb istiotlayın.

2. Ləvəngi içini hazırlayın. Soğanı ət maşınından keçirin. Tənzifə qoyun və suyunu yaxşıca sıxın. Qozu da maşından keşirin. Bir qabda soğanı, qozu, palçıq turşunu, və zövqə görə duz-istiotu qarışdırın.

3. Sobanı 180˚C-dək qızdırın.

4. Balığın içinə və üstünə palçıq turşu sürtün. İçini ləvəngi içiylə doldurun. Balığı mətbəx ipiylə tikin və yaxud kokteyl çubuğuyla (cocktail stick) bərkidin.
Balıq ləvəngisi resepti - FOTO RESEPT

5. Balığı soba listinə qoyub qızdırılmış sobada üstü qızarana və içi bişənədək (təxminən 45 dəqiqə ərzində ) bişirin.

6. Yanında narşarabla süfrəyə verin.
Balıq ləvəngisi resepti - FOTO RESEPT

Nuş olsun!

Etiketlər: zövqə, ləvəngi, palçıq, üstünə, turşu, lavaşana, soğan, ləpəsi, qarışdırın, Ləvəngi, Balığı, balığın, istifadə, içinə, süfrəyə, istiot, ləzzətli, Balığın, balıq, İçini
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
gülay
ləvəngi resepti istedim....
14 dekabr 2014 23:43
4
Offline
Roya
hmm esl talis yemeyi buna deyerem mama tez tez bisirir mende artiq nece bisirmek lazim oldugunu bilirem cox saq olun hamisini oldugu kimide yazmisiz
13 dekabr 2014 09:34
3
HƏR YERƏ SƏNİ YAZARAM...AMMA ÖLSƏMDƏ SƏNƏ YAZMARAM!!!!
Offline
gülay
əsl taliş ləvəngisinin reseptini istiyirəm.Xahiş edirəm tez cavab yazasiniz.yaxin vaxtlarda qonağim olacaq bişirərəm.
Sadəcə sevdim səni....gözlüyürəm

soyuqlar düşüb daha pencere
13 dekabr 2014 00:16
2
Offline
Sadece Sevdim Seni
Birinci defedi kutunden balik levengisi goruyam ozde duz hazirlanmayib. Biz balik levengisun ziyad balikindan edirik ozde lavash turshu hech anlamadim levengiya balikin qarnindan chixan kurunu qatirik. InshALLAH biraz soyuqlar dushsun hazirlayib qoyaram gorun temiz TALISH BALIK LEVENGISI NECA HAZIRLANIR
24 avqust 2014 21:38
1
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica