• Yaşıl mərciməkli yarpaq dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11332

Tarix : 18.07.2015, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
250 q yarpaq,
1 su stəkanı yaşıl mərcimək,
5 soğan,
3 pomidor,
Yarım stəkan zeytun yağı,
1 çay qaşığı qırmızı toz bibər,
1 çay qaşığı şəkər tozu,
3-4 dənə cəfəri,
1 stəkan isti su,
Yarım limon suyu,
Istiot,
Duz,

Hazırlanması:
Yarpaqları qaynar suda 2-3 dəqiqə saxlayıb çıxardın.
Mərciməyi yuyub bir qazana yığın.
Üzərini örtəcək qədər su əlavə edin.
Çox əzilməmək şərti ilə bişirin və süzün.
Soğanları doğrayın.
Pomidorları soyub küp küp doğrayın.
Tavada soğanlar qızarana qədər qovurun.
Pomidorları əlavə edib yüngülvari qovurun.
Süzülmüş mərcimək, bir az duz, istiot və qırmızı toz bibəri və şəkər tozunu əlavə edin.
Cəfərini doğrayın və bütün ərzaqları qarışdırıb 1-2 dəqiqə bişirin.
Ocaqdan düşürdərək soyumağa qoyun.
Qazanın dibinə bir neçə yarpaq sərin.
Yarpaqları açıb içərisinə mərciməkli xərci yerləşdirin və möhkəm sararaq qazana yerləşdirin.
Isti su, bir az duz və limon suyu əlavə edərək bişməyə qoyun.
Isti halda servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, doğrayın, Yarpaqları, limon, dəqiqə, yerləşdirin, bişirin, qədər, qoyun, qazana, Pomidorları, şəkər, qırmızı, mərcimək, Yarım, stəkan, yarpaq, qaşığı, qovurun, Ocaqdan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN